perjantai 22. heinäkuuta 2016

Nuku rauhassa.

Rakas vaarini on saanut nukkua pois. Vaikka ikävä on suuri tunnen silti suurta kiitollisuutta siittä että vaari sai pitkän eämän 95vuotta ja että sain jakaa monta ihanaa muistoa hänen kanssaan.

Vaari oli monella tapaa erityinen. Hän oli pieni kokoinen mies mutta silti suuri.
(ihmisenä) Hänen sydämensä oli täynnä hyvyyttä ja rakkautta ja sitä ei voinut olla huomaamatta.Se säteili vaarista ja hänen katseensa oli lempeä.En tunne enkä tiedä ihmistä joka ei olisi pitänyt vaaristani. hän huomioi kaikki. Pienet ja suuret. Hän ei pitänyt ketään ihmistä eriarvoisena vaan kohtasi jokaisen lähimmäisenään.
 Vaari oli myös esimerkillinen mies. Hän avasi aina oven naiselle, kantoi laukut, oli kohtelias ja arvosti naisia suuresti.
Joka perjantai vaari osti mummolleni leike kukkia. Vaari oli romanttinen ja piti runoista ja tykkäsi laulaa mummille kauniita lauluja. Hän lauloi myös omille lapsilleen ja lapsenlapsilleen ja kertoi meille tarinoita entisistä ajoista mutta myös historiasta ja uskonnosta.  Vaarilla oli valtavan hyvä muisti ja hän seurasi aikaansa. Internetistä ei vaari kuitenkaan pitänyt sillä hän sanoi että se tekee meidät riipuvaiseksi ja sieltä löytyy niin paljon pahaa.


Lapsena muistan tapauksen kun olin saanut karkkipussin enkä tahtonut jakaa siittä  muille vaan syödä kaikki itse. Vaari osasi jotenkin kauniisti selittää minulle miten tärkeetä on aina jakaa vaikka olisi vain yksikin karkki, senkin voi puolittaa.  Jaettu ilo on suurempi ilo.  Siittä päivästä lähtien olen muistanut vaarini sanat ja huomannut miten oikeassa hän oli.


Vaarilleni oli tärkeää tehdä asiat hyvin. Hän piti autoista ja hänen mersunsa kiilsi sisältä ja ulkoa. Vaikka mersu vuosien aikana vanheni näytti se aina uudelta.

Yksi asia surettaa minua todella paljon. Etten täällä maan päällä enää koskaan saa nähdä vaaria. Lapseni joka kasvaa sisälläni ei kerinnyt tavata vaariani.  Mutta uskon että vaari näkee meidät ja että saan tuntea hänen läsnäolonsa aina.

Kiitos Rakas vaari että sain juuri sinut vaarikseni. Kiitos että sain mahdollisuuden kertoa sinulle kuinka paljon rakastan sinua kun näimme  viimeisellä keralla ja kuin puhuimme puhelimessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti