perjantai 29. heinäkuuta 2016

Laskettu aika lähestyy..

Nyt kun laskettu aika lähestyy pyörii mielessä paljon ajatuksia. Mitenhän arki vauvvan kanssa lähtee sujumaan. Meneekö kaikki hyvin?  Osaako sitä ottaa vauvvan kanssa rennommin kuin ensimmäisellä kerralla?
Muistan kun heräsin esikoiseni kanssa yöllä jatkuvasti kuuntelemaan että hengittääkö pieni vauvvani. Se on kuulema yleistä ( suurin osa äideistä kuulema tekee niin ) mutta toivon että osaan tällä kertaa olla enemmän relax.
iselin on aika iso jo, osaa pukea syödä ja tietää jo mitä haluaa ja ei halua. Nukkuu kokonaisia öitä mikä tietysti helpottaa vauvva arkea. Ystäväni kertoi että heillä vauvva valvottaa ja sen lisäksi 2 vuotias. SIinä mielessä 3 vuotiaan kanssa voi olla helpompaa. Saa nähdä?
Tyttäreni käy myös päivä kodissa ( tärkeää kielen kehityymisen vuoksi koska me puhutaan kotona vain suomea ja että hän saa sosiaalisen kanssa käymisen oman ikäisten lasten kanssa) . Norjassa ja Ruotsissa ystävieni lapset ovat olleet päiväkodissa kun vauvva on syntynyt ja he sanovat että se on ollut hyväksi koko perheelle. Isompi lapsi joka on tottunut olemaan päiväkodissa saa jatkaa tutussa ja turvalisessa ympäristössä missä hän saa jatkaa leikkimistä kavereidensa kanssa. ÄIti saa levättyä päivällä ja annettua vauvvalle erityis huomiota niinkuin esikoisensakin kanssa ja kun vanhin tulee päiväkodista saa vanhin lapsi äidin erityis huomion. Sen koen tärkeäksi onhan se iso muutos myös tyttärelleni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti