perjantai 20. toukokuuta 2016

Hejsan

I dag tänkte jag göra något som jag aldrig förr gjort på min blogg nämligen skriva detta inlägg på svenska eller kanske det blir på svorsk eftesom jag har bott så länge i norge så att min svenska håller på att försvinna. Därför är det ännu viktigare och använda det av och till. :)
Jag ser att dem flesta av mina läsare är från finland men en del från sverige också . Så kul! 

I dag sov jag och Iselin jätte länge. Så länge att vi inte hann till barnehage. Jag är ledig i dag och Elias har kort dag i dag på jobbet så det passa ju perfekt och va hemma med lill gumman. Det jag tänkte skriva om i dag efter att ha läst lite bloggar är avendsjuka. Något som jag fortfarande har svårt att förstå?  Varför ska man förstöra sin egen välmående med att vara avendsjuk till andra. Det kommer alltid finnas människor som är vackrare, mer framgånsrika, osv. Men att använda sin egen energi till att må dåligt pga det är jätte dumt för det gör bara en olycklig. Däremot om man väljer och vara tacksam och ser på allt som är bra i ens eget liv så märker man plötsligt att jag har ju ingen grund till att vara avendsjuk det lönar sig inte. Jag tror inte på att materiella ting, pengar eller status enbart gör en människa lycklig. Lycka är att ha ro i själen att kunna vakna på morgonen och glädjas av det man har oavsett det är lite eller mycket.

Nu ska jag börja städa, Iselin fick en glass och ser på pingu. Det regnar ute, mysigt och vara inne. Ha en fin dag. Kram från oss!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti