perjantai 15. tammikuuta 2016

Onko nainen kenraali kotona?

Hesarissa oli juttu siitä kuinka naiset kotona päättävät asioista ja mies on naisen juoksu poika. Tasarvoinen suhde kuulema loppuu sen jälkeen kuin lapsi syntyy perheeseen. Naisesta tulee kenraali joka käskyttää ja mies  tottelee kiltisti. Nainen päättää rahan käytöstä, kodin siisteydestä lasten kasvatuksesta ja ruokaostoksista yms.  Samoista asioista josta yleensä myös eniten riidellään. Vaikka nainen ei olisi vaatinut aikasemmin täydellisyyttä kodin siisteydessä vaati hän sitä nyt ja mies kiltisiti tottelee, naisesta on tullut kiukkuteleva tahtonsa läpi saava nainen. Koska naiset yleensä ottaen ovat verbaalisesti miehiä taitavampia jää mies myös sen vuoksi alakynteen, hän ei pysty puolustautumaan.

Jutun luettuani mietin että miten naisesta on tullut niin täydellisyyttä vaativa? Eihän me olla täydellisiä itse miksi me vaadimme sitä miehiltä. Mun täytyy myöntää että vaikka olen kaukana perfektionistista (vaikka olenkin super tunnollinen, vähän liikaakin) niin väsyneenä kun palan iltavuorosta kotiin olen odottanut monesti että koti kiiltää puhtautta yms. Kun ja jos todellisuus ei ole vastannutkaan mielikuvaani olen ollut tosi kiukkunen ja suuttunut  miehelleni. On niin helppo nähdä asiat omasta näkö kentästä sen sian että mennä toisen asemaan.
Mieheni on herännyt 05.10 aamulla, tehnyt myös pitkän työpäivän, hakenut lapsen hoidosta, tehnyt ruuan, kylvettänyt lapsen, käynyt kaupassa, vaihtanut öljyt autoon, ostanut naapurin pojan synttäreille lahjan, laskenut pihalla pulkkaa lapsen kanssa, laittanut ja syönyt iltapalan ja nukuttanut lasta (mahdollisesti istahtanut ensimmäisen kerran alas kl 19.30 koko päivän aikana ja nukahatanut saman tien. Oma mielikuvani saattaa olla että kuitenki istunut vaan puhelimella koko illan.

Suhteessa on tärkeä kommunikoida eikä tehdä johto päätöksiä ennenkuin on antanut toisen puhua. Se ei ole aina helppoa mutta sitä voi opetella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti