keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Miehisyys ja naiseus.

Mä olen tasarvon kannalla 100%. Mun mielestä naisilla ja miehillä täytyy olla samat oikeudet, sama palkka yms. Mutta se ei tarkoita sitä että miehen täytyy muuttua naiseksi tai naisen mieheksi. Älä ymmärrä minua väärin en tarkoita nyt tällä sitä etteikö poika voi leikkiä barbeilla tai tyttö autoilla,vs nainen ei voi työskenellä insinöörinä tai mies sairaanhoitajana. ( valitsin nämä kaksi ammattia koska ne ovat niin yleisesti nais ja miesvaltaisia)Kyllä juurikin niin se kuuluu mennä  että jokaiselle annetaan vapaus tehdä valintoja sukupuolesta riippumatta ja esimerkiksi hoitoalalle tarvittaisiin miehiä monestakin syystä. Miehet ovat fyysisesti vahvempia kuin me naiset ja on ääretömän suuri apu kun vahva mies voi auttaa nostamaan potilasta. ( miehellä on etu fyysisestä voimastaan yhtään väheksymättä naista.)Työpaikoilla on myös hyvä olla molempia miehiä ja naisia siittä syystä että työpaikan ilmapiiri rentoutuu.
Mies ei voi synnyttää lapsia eikä imettää vasta syntynyttä vauvvaa koska hänen anatomiansa ei toimi samalla tavalla kuin naisen. Se ei tee miehestä yhtään huonompaa mutta tätäkin asiaa täytyy huomioida kun mietitään tasarvollisia kysymyksiä. Onko se tasarvoa että kun halutaan mies jäämään kotiin hoitaan lapsia niin äidin täytyy lopettaa imettäminen jotta hän voi mennä töihin? Tasarvoa on mielestäni se että jokainen nainen saa päättää omasta kehostaan ja että vanhemmat keskenään saavat miettiä mikä heidän lapselleen on parasta. Mä olen ehdottomasti sitä mieltä että kaikkien isien pitäisi saada olla kotona lasten kanssa kun lapsi on pieni mutta ei sillä kustanuksella että äidin täytyy lopetta imettämien jos hän haluaa imettää.

Mua ärsyttää myös se että kun yleisesti puhutaan naisten ja miesten oikeuksista tehdään helposti vastakkain astellu. Naiset vastaan miehet. Mihin itsekkin olen syylistynyt ajottain. Sen täytyy keskittyä miettimään mitä asioita pitää muuttaa molempien sukupuolten eduksi. Moni nuori tyttö ja poika voivat elää hukassa oman identtiteetinsä kanssa tänä päivänä. Näistä asiosta täytyy puhua avoimesti polkematta kumpaakaan sukupuolta alas. 
Eikö vaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti