lauantai 19. joulukuuta 2015

joulu on pian jo ovella.

Tänään me ollaan koko perheellä koluttu sandvikan kauppakeskus läpikotaisin. Lahjat on ostettu mummoille, papoille, kummilapsille, perhetapahtumaan, toisillemme ja lapsellemme. Meidän tämän vuoden motto oli että mahdollisimman pientä ja vaatimatonta lahjaksi. Ajatus on tärkein.
.
Mä kuulun niihin jotka ostaa joululahjat viime tippaan. Joka vuosi ajattelen että ensi vuonna teen toisin. Mutta kas kumma, ei se mene niin vaan aina sama stressi pukkaa päälle. Mutta puolustukseni voin kertoa että lahjojen ajatus työ alkaa jo marraskuussa. Mietin pitkään mielessäni mitä kellekkin ostan ja kun se päivä koittaa että on aika ostaa lahjat niin tiedän ainakin mitä ostan. :)

Kauppakeskuksen vilinässä näkee monenlaista tossun tallaajaa. Väsyneitä äitiä ja isiä, murheellisia kasvoja ja tietysti onnellisiakin.
Joulu voi  olla monille vaikeaa aikaa. Se korostaa yksinäisen ja perheettömän yksinäisyyttä, eri arvoisuutta. Moni vanhempi voi tuskailla kun ei ole vara ostaa lapsilleen sitä me he toivovat.  Sairas  potilas vuoteellaan
toivoo vain yhtä asiaa että hän paranisi. Eronnut suree ettei voi antaa lapsilleen  joulua mitä lapset eniten toivovat, että äiti ja isä palaisivat yhteen. Joulu muistutta meitä kaikista heistä jotka ovat nukkuneet pois ja katsovat meitä pilven reunalta. <3
Kun pysähtyy ajattelemaan joulun todellista sanomaa  ja kun avaa sydämensä näkemään kanssa ihmisensä niin silloin joulu on lohdullinen.  Minusta on ihana nähdä miten paljon hyväntekeväisyyttä ihmiset tekevät joulun aikaan, tontut ja joulupukit jotka ilahduttavat lapsia. Lucia kuorot jotka vierailevat sairaaloissa ja vanhusten kodeissa. Kirkot jotka tekeveät lahjoituksia. Kaikki se hyvä muistuttaa mikä joulun todellinen sanoma on. <32 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallista ja jouluista teillä on! Mukava kun pian nähdään. Tervetuloa lumimaahan... toivottavasti täällä on edelleen valkoinen joulu kun tuutte.

  Samaa mieltä että pieni muistaminen riittää... lasten toivelistat ovat hurjia. Ovat leikanneet puolet lelulehden kuvitsa toivelistalleen. Huh!
  Mutta juuri lapsille - jotka ovat rajattomia luonnostaan - on syytä opettaa kohtuullisuutta ja kiitollisuutta...
  Ei tavara voi mitenkään tehdä onnelliseksi, mutta ehkäpä yhteinen aika, pelit ja leikit? piparit ja jouluvalmistelut...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Karolina. Elias on ottanut nämä kuvat (edes joskus laadukkaita kuvia munkin blogissa) kun itse en ole kovin hyvä kuvamaan.

  Ihan totta tuo mitä sanoit yhteisestä ajasta, itse odotan eniten että pääsen näkemään teidät ja muut rakkaat Suomessa ja ruotsissa, paras joululahja. <3

  VastaaPoista