perjantai 9. lokakuuta 2015

Kun kohtaa hankalat asiat kasvaa ihmisenä.

Eilen mä pidin koko päivän luentoja sairaanhoitajille eri osastoilta. Kl. 08.00 -15.15 Mä olin harjoitellut ja valmistautunut kunnolla ja nyt kun olen vetänyt näitä kursseja aika monta huomaan todella pitääväni esiintymisestä. jeee! Usko tai älä mutta mä olen pelännyt esiintymiisiä lähes koko elämäni joten tämä on todella suuri saavutus minulle itselle. Harva ystävistäni ja tutuistani tietää tästä pelosta ja minua on pyydetty lähes kaikissa häissä ja muissa isoissa tilaisuuksissa pitämään puheita ja olenhan mä sen tehnyt pelostani huolimatta mutta nyt ( luulen ) että se pelko on ohitettu. Odotan jo innolla seuraavia esiintymisiä:)

Mä uskon että niitä asioita joita välttelemme ja kierämme emmekä halua kohdata, juuri ne asiat tulevat eteemme ennemmin tai myöhemmin. Joten sama ottaa härkää sarvista ja kohdata hankalat asiat samantien. Kun kohtaa pelkonsa ja uskaltaa heittäytyä pois mukavuusalueeltaan niin kasvaa ihmisenä. Esimerkiksi huomasin opiskeluaikoina että juuri ne vähän hankalat asiat jotka mielellään sivuutti kun opiskeli kokeeseen niitä aina kysyttiin kokeessa. muistan alaasteella ajatelleeni kun luokkakaverit nauroivat kun luin englaniksi ja lausuin sanat päin honkea etten koskaan tarvi enkkua ja että en kyllä jaksa vaivautua oppimaan koko kieltä ,kuinka väärässä olinkaan. Minä olin se luokkatovereistani joka matkustin ympäri maailmaa ja kävin korkeakoulussa opinnot englanniksi. Miten elämä jatkuvasti on osoittanut että vaikeat asiat on kohdattava ja miten hyvä se loppujen lopuksi on.  

Eilen illalla leivon kaneelipullia. Leipominen on myös minulle sellainen osalaue jossa aina aattellen etten osaa. Mutta osasinpas. Päätin mielessäni että nyt en epäonnistu vaan teen maailman parhaat pullat. Miten onnistuin? Olin kärsivällinen laitoin paljon rasvaa ja sokeria pulliin, annoin taikinan noussa ( normaalisti en jaksa odottaa) ja uunin rauhassa lämmetä. Siinä salaisuus. Mukavaa viikonloppua mulla alkaa viikonloppu työt ja muutenkin pitkä työputki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti